مازندران رتبه نخست کاهش نرخ بیکاری
طبنا/مازندران
علی باقری ۲۷ آبان در همایش هفته جهانی کارآفرینی و آئین تجلیل از مشارکت کنندگان مدرسه تابستانه کسب و کار و طرح کوآپ که در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه مازندران برگزار شد، اظهار کرد: جوامع امروز نیازمند جوانانی مصمم به کسب موفقیت، خطرپذیر و دارای روحیه استقلالطلبانه برای کشف و بهرهبرداری از فرصتها و موقعیتهای جدید هستند.
وی با اشاره به اینکه یکی از مقولات جهش تولید، کارآفرینی بوده و کارآفرینی موتور تحول و توسعه اقتصاد، فرهنگ و جامعه است، افزود: چرا که رشد و فراگیری این پدیده میتواند به تحول و دگرگونی اساسی در اقتصاد ملی منجر شود.
باقری بیان کرد: توسعه کارآفرینی در کشور بهعنوان اجراییترین و عملیترین استراتژی برونرفت از بنبستها، مشکلات اقتصادی و اجتماعی نیازمند شناسایی و رفع موانع آن و ایجاد زمینههای مناسب جهت توسعه فعالیتهای تولیدی و خدماتی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران تصریح کرد: این ادارهکل با وجود پنج مرکز شتاب دهندگی، ۱۳ مرکز کافه کارآفرینی و تاسیس ۴۷ مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی اهداف ارائه خدمات مشاورهای تخصصی به متقاضیان طرحهای سرمایهای و هدایت آنها در چارچوب طرحهای کسب و کار نوآور و بازارپذیر و ارائه خدمات مشاورهای در مدلهای تولید، خدمات، فرآیند و برنامههای کسب و کار با هسته نوآوری را دنبال میکنند
این مسئول ادامه داد: با تأسیس هفت مرکز باشگاه کارآفرینان کودک و نوجوان به تربیت نسلی نواندیش و خلاق و نوآور در جهت توسعه واعتلای فرهنگ کارآفرینی گام برداشته و محیطی گرم و صمیمی که ضمن برقراری ارتباط دوستانه و تعاملی با دانشآموزان به آموزش مهارتهای کارآفرینی میپردازد.
باقری توانمندسازی دانشآموزان در جهت دستیابی به تجربه عملی کارآفرینی در مقیاس کوچک، کمک به دانشآموزان جهت تقویت باور نسبت به خود و کشف و واکاوی خلاقیت خود از طریق کوشش و خطا، بهبود مهارتهای اساسی مانند تصمیمگیری، توانایی کار گروهی، حل مساله و شبکهسازی، تقویت نگرش کارآفرینانه نوجوانان و افزایش خلاقیت و نوآوری، عزت نفس، میل به موفقیت و تغییر روشهای تدریس متناسب با مبانی کارآفرینی با هدف افزایش تواناییهای کارآفرینانه دانشآموزان را از اهداف باشگاه کارآفرینان کودک و نوجوان عنوان کرد.
وی بیان کرد: برنامههای آینده اداره کل، افزایش تعداد مراکز مشاوره وخدمات کارآفرینی و افزایش تأسیس باشگاههای کودک و نوجوان در جهت افزایش ضریب موفقیت کارآفرینان کودک و انتخابات کانون کارآفرینان استان در پاییز سال جاری و تقویت اکوسیستم کارآفرینی استان با همافزایی دستگاههای اجرایی استان دانشگاهها مراکز رشد پارک علم و فناوری و صندوقهای سرمایهگذاری با وجود سمنهای فعال این حوزه گام و نقشی موثر در جهت افزایش جهش تولید در سطح کشور است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران ایجاد فضایی برای برقراری تعاملات اجتماعی بین کارآفرینان با کارآفرینان، کارآفرینان بادولت، کارآفرینان با سرمایهگذاران و کارآفرینان با دانشجویان، ایجاد فضای مناسب جهت ارتباط مراکز مشاوره و شتابدهندهها با صاحبان ایده، سرمایهگذاران، کارآفرینان، ایجاد فضای ارتباطی مناسب بین صاحبان ایده، سرمایهگذاران، کارآفرینان، تغییر در ساختار روابط نهادهای دولتی بهویژه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با سایر بخشها و شکلگیری یک هویت اجتماعی مشترک و جدید حول محور توسعه کارآفرینی در کشور برای گروههای مختلف اجتماعی موثر در دولت و بخش خصوصی را از اهداف کافه کارآفرینی برشمرد.
این مسئول از افزایش توان مدیریتی استان برای کمک به شناسایی موانع توسعه کارآفرینی جهت دستیابی به راهکارهای رفع این موانع خبر داد و گفت: همافزایی و مشارکت حداکثری کارآفرینان در تصمیمسازی مدیران ارشد استان در زمینه توسعه کارآفرینی بسیار مهم است.
باقری با اشاره به ایجاد زمینه و بستر مناسب جهت گسترش و ترویج انواع کارآفرینی، تصریح کرد: ضریب اطمینان تصمیمات اتخاذ شده در زمینه کارآفرینی با تصمیم گیریهای مدیران ارشد استان افزایش مییابد.
وی با اعلام اینکه به دنبال آن هستیم دانشآموزان را با کمک پارک علم و فناوری به خلاقیت هدایت کنیم، بیان کرد: نیازمند افراد ماهر علمی هستیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران خط اعتباری خوبی در کشور برای کمک به کارآفرینان فراهم شده است، ادامه داد: مازندران کمترین نرخ بیکاری را در کشور دارد و در این بخش رتبه اول هستیم.