سلامت > نظام سلامت

شیوع پوسیدگی دندان از کجا نشات می‌گیرد؟



تهران پزشکی: علیرضا هادی دبیر علمی شانزدهمین کنگره دندان پزشکان عمومی ایران، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین مسائلی که در حوزه بزرگسالان با آن مواجه هستیم این است که این افراد در دوران کودکی، نوجوانی و جوانی مراقبت‌های بهداشتی دهانی را رعایت نکردند و با معظل دندان از دست رفته مواجه هستند که منجر به بی دندانی نسبی و بی دندانی کامل می‌شود. همچنین این بی توجهی به جایگزینی دندان‌های از دست رفته منجر خواهد شد.

وی افزود: در بیماران هرچه سن بالاتر می‌رود به خاطر افزایش سن، توانایی و تحمل فرد برای جای گذاری دندان از دست رفته سخت‌تر می‌شود و فرد بزرگسال مانند افراد درحال رشد، مواد مغذی را دریافت نمی‌کنند.

هادی ادامه داد: اگر این افراد مواد مغذی مؤثر را دریافت نکنند سلامت عمومی آنان به مخاطره می‌افتد و دچار بیماری زودرس و پیری می‌شوند در این صورت فرد وارد یکچرخه معیوب می‌شود. در این چرخه، سلامتی، قربانی امر ساده از دست رفتن دندان خواهد شد.

وی اضافه کرد: توصیه می‌شود افراد در جامعه به دندان، به عنوان ظاهر نگاه نکنند دندان‌ها کارایی بالایی دارند با نداشتن دندان، جویدن نامناسب و مواد مغذی خوب به بدن نمی‌رسد و سلامت فرد دچار مشکل می‌شود.

وی با اشاره به بهداشت دهان و دندان گفت: مسواک برای دندان لازم است اما کافی نیست. سهم مواد قندی در زندگی افراد زیاد شده لذا در کنار مسواک، استفاده از نخ دندان نیز لازم است بر اساس آمار پوسیدگی، شیوع پوسیدگی بین دندانی نسبت به روی دندان بیشتر است لذا لازم است فرد مقید به استفاده از نخ دندان شود.

هادی افزود: بر اساس آمارها ۳۰ درصد افراد از نخ دندان استفاده می‌کنند که این درصد در سطح جامعه کمتر است لذا می‌طلبد تاکید شود که از نخ دندان استفاده شود زیرا پیشگیری کم هزینه‌ای است که می‌تواند به سلامت دندان کمک کند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا