بین الملل > غرب آسیا و آفریقای شمالی

بایدن و شی: سلاح هسته ای نباید به کنترل هوش مصنوعی درآید



تهران پزشکی: خبرگزاری رویترز گزارش داد که جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، و شیء جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین، روز شنبه توافق کردند که تصمیم‌گیری درباره استفاده از سلاح‌های هسته‌ای باید توسط انسان‌ها و نه هوش مصنوعی انجام شود.

به گفته کاخ سفید. دو رهبر بر لزوم حفظ کنترل انسانی بر تصمیم‌گیری درباره استفاده از سلاح‌های هسته‌ای تأکید کردند.
در بیانیه کاخ سفید همچنین آمده است: دو رهبر بر اهمیت بررسی دقیق خطرات احتمالی و توسعه فناوری هوش مصنوعی در حوزه نظامی به شکلی محتاطانه و مسئولانه تأکید کردند.

خبرگزاری شینهوا نیز به نقل از شیء گزارش داد که آمریکا و چین به عنوان دو کشور بزرگ، باید منافع کل جهان را در نظر داشته باشند و به این جهان پرآشوب اطمینان و انرژی مثبت بیشتری تزریق کنند.

شیء بر باور پایدار خود تأکید کرد که رابطه پایدار چین و ایالات متحده، که مهم‌ترین رابطه دوجانبه در جهان است، نه تنها برای منافع مردم چین و آمریکا بلکه برای آینده و سرنوشت کل بشریت حیاتی است.

شیء با ابراز خرسندی از دیدار مجدد با بایدن، گفت روابط چین و ایالات متحده در چهار سال گذشته دستخوش فراز و نشیب‌هایی شده است، اما تحت هدایت مشترک دو رئیس‌جمهور، طرفین گفت‌وگوها و همکاری‌های مثمر ثمری داشته‌اند و روابط آن‌ها به طور کلی پایدار مانده است.

وی افزود مسیر روابط چین و ایالات متحده در ۴۵ سال گذشته، صحت این تجربیات و درس‌ها را تأیید کرده است.

شیء خاطرنشان کرد: وقتی دو کشور یکدیگر را شریک و دوست تلقی کنند، به دنبال نقاط مشترک باشند و اختلافات را کنار بگذارند و به موفقیت هم کمک کنند، روابطشان پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت. اما اگر یکدیگر را رقیب یا دشمن بدانند، وارد رقابت ناسالم شوند و در پی آسیب رساندن به یکدیگر باشند، روابطشان دچار آشفتگی و حتی عقب‌گرد خواهد شد.

رئیس جمهوری چین با اشاره به چالش‌های بی‌سابقه‌ای که بشریت در این جهان پرآشوب و مملو از درگیری‌های مکرر با آن روبروست، تأکید کرد که رقابت میان قدرت‌های بزرگ نباید منطق اصلی دوران ما باشد؛ تنها همبستگی و همکاری می‌تواند به بشر در غلبه بر مشکلات کنونی کمک کند.

شیء در ادامه اظهار کرد که در عصر جدیدی از انقلاب علمی-فناوری و تحول صنعتی، قطع روابط یا اختلال در زنجیره تأمین راه‌حل نیست؛ تنها همکاری‌های دوجانبه سودمند می‌تواند به توسعه مشترک منجر شود.

وی گفت: دو طرف باید منافع مردم خود و جامعه بین‌المللی را در نظر بگیرند، انتخابی خردمندانه انجام دهند، راه درست تعامل دو قدرت بزرگ را کشف کنند و به همزیستی مسالمت‌آمیز بلندمدت روی زمین دست یابند.

شیء با اشاره به انتخابات اخیر ایالات متحده، تأکید کرد که هدف چین برای داشتن روابطی پایدار، سالم و پایدار با ایالات متحده تغییری نکرده است.

وی گفت: تعهد چین به اصول احترام متقابل، همزیستی مسالمت‌آمیز و همکاری برد-برد برای مدیریت روابط چین و ایالات متحده همچنان پابرجاست.

رئیس جمهوری چین افزود، موضع کشورش در حفظ قاطعانه حاکمیت، امنیت و منافع توسعه خود تغییری نکرده و تمایلش برای تقویت دوستی سنتی میان مردم چین و ایالات متحده همچنان پابرجاست.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز در این باره گزارش داد که شیء جین‌پینگ در این دیدار گفته است: چین آماده است تا با دولت جدید ایالات متحده همکاری کند، ارتباطات را حفظ نماید، همکاری‌ها را گسترش دهد و اختلافات را مدیریت کند تا بتواند به یک انتقال پایدار در روابط چین و آمریکا، به نفع مردم دو کشور دست یابد.

این خبرگزاری به نقل از بایدن نیز نوشت: ما همیشه با هم توافق نداشتیم، اما گفتگوهای ما همواره صریح و شفاف بوده است.

بایدن گفته است: این گفتگوها از سوءتفاهم‌ها جلوگیری می‌کنند و اطمینان می‌دهند که رقابت میان دو کشور ما به درگیری تبدیل نشود.

بایدن در این دیدار از شیء خواسته که از کره شمالی بخواهد که از ادامه حمایت از روسیه در جنگ علیه اوکراین خودداری کند.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید نیز روز شنبه گفت که بایدن به شیء گفته که دو ماه آینده دوره انتقالی است و رئیس جمهوری بایدن تمایل دارد که با شرایط به دور از تنش و با ثبات به دولت جدید انتقال یابد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد که شیء و بایدن بر لزوم حفظ کنترل بشر بر تصمیم‌های مربوط به استفاده از تسلیحات هسته‌ای تاکید کردند.

این بیانیه افزود که دو طرف همچنین بر توسعه مسئولانه و محتاطانه از فناوری هوش مصنوعی در حوزه نظامی و لزوم بررسی دقیق خطرات احتمالی هوش مصنوعی نیز هشدار دادند.

در این دیدار، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و همچنین «کای کی» از اعضای ارشد حزب کمونیست، «وانگ یی» وزیر خارجه و «وانگ ونتائو» وزیر بازرگانی چین حضور داشتند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا