فصل دوم کاوش باستانشناسی در محوطه نوسنگی چغاگلان استان ایلام آغاز شد
تهران پزشکی: حجت دارابی سرپرست هیئت باستانشناسی و دانشیار باستانشناسی دانشگاه رازی کرمانشاه با اعلام این خبر گفت: این کاوشها بخشی از یک برنامه بلندمدت به منظور مطالعه چگونگی شروع کشاورزی و روستانشینی در کوهپایههای زاگرس مرکزی است.
او با بیان اینکه از این حیث چغاگلان به دلیل توالی بسیار بلند استقراری آن دارای شواهدی با تاریخ ۱۲۰۰۰ تا ۹۵۰۰ سال قبل است تصریحکرد: کاوش فصل دوم بهصورت افقی و متمرکز بر کشف بقایای جدید معماری بوده و تاکنون شواهد قابل توجهی از بافت معماری به صورت اتاقهای کوچک زاویهدار از چینه و خشت با کف گچ اندود و نیز شواهد صنعتی مرتبط با پخت اولیه گچ به دست آمده است.
این باستانشناس افزود: چغاگلان به عنوان نخستین مکان مرتبط با آغاز کشاورزی و روستانشینی در استان ایلام و سراسر ایران ظرفیت بینظیری به شمار میرود و تداوم کاوشهای هدفمند در آن میتواند منجر به روشن شدن زوایای تاریک مربوط به چرایی و چگونگی انقلاب کشاورزی در زاگرس کمک شایانی کند.
دارابی خاطرنشانکرد: همچنین با کاربست برنامه چندجانبه و بلندمدت ارائه شده، این محوطه مطمئناً قابلیت تبدیل به سایت موزه و یک مرکز تخصصی موزه و یک مرکز تخصصی پژوهشی و نهایتاً ثبت در فهرست میراث جهانی دارد.