فرسایش خاک در لرستان بیشتر از کشور است
تهران پزشکی: سید عماد شاهرخی در حاشیه مراسم هشتمین کاروان ترویج بهرهوری ویژه الگوی کشت ملی در جمع کشاورزان اهالی روستای «رباط نمکی» به اهمیت حفظ و نگهداری خاک اشاره کرد و اظهار داشت: خاک خیلی مهم است؛ اما چون مانند آب برای ما ملموس نیست از ارزش آن غافل هستیم، اگر آب کافی نباشد زمین در نهایت دیم میشود؛ اما خاک را اگر از دست بدهیم دیگر قابلجبران نیست.
وی با بیان اینکه فرسایش خاک در استان لرستان بیشتر از کشور است، اظهار داشت: بخشی از آن به ما مسئولین بر میگردد که بایستی در خصوص آبخیزداری و آبخوانداری بیشتر تلاش کنیم؛ چون اکثر اراضی ما شیبدار هستند و همین امر در زمان بارندگی باعث فرسایش خاک میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، افزود: متأسفانه فاضلابهای صنعتی که وارد جوی و آب میشوند در نهایت خاک را آلوده میکند؛ بنابراین باید قدر خاک را بدانیم وقتی متوجه اهمیت خاک خواهیم شد که خاک دیگر قابلجبران نیست.
شاهرخی با بیان اینکه خاک که فرسایش شد و از دست رفت دیگر چیزی جایگزینی ندارد، تأکید کرد: یکی از مباحث مهم برای جلوگیری از فرسایش خاک تناوب است باید تناوب را رعایت کنیم کاشتن گندم بهجای گندم دیگر منسوخ شده خصوصاً در دانههای روغنی کشت پشت سر کشت از نظر علمی قبول نیست.
وی تصریح کرد: کشت عمود بر شیب برای جلوگیری از فرسایش خاک مهم است و غیر از این فرسایش خاک را بیشتر میکند هر جا اراضی شیب وجود دارد باید کشت عمود بر شیب کاشته شود.