استانها > یزد

خودباوری نقش ارزشمندی در پیشرفت‌های ورزش نوجوانان دارد



به گزارش خبرنگار مهر، سید محمدرضا قائم محمدی در جمع خانواده‌های کشتی گیران نوجوان ابرکوهی در قالب پویش به سوی فردا در سالن شهید رجایی این شهرستان بابیان این‌که به تأکید مسئولان و فعالان ورزشی، ابرکوه می‌تواند در زمینه کشتی حرف‌های زیادی برای گفتن در سطح کشور داشته باشد و با توضیح ساده دو مفهوم روانشناسی عزت‌نفس و اعتمادبه‌نفس اظهار داشت: عزت‌نفس به معنای احترامی است که به خود قائل هستیم و اعتمادبه‌نفس به معنای باور به توانمندی‌های خودمان است که با همدیگر مرتبط هستند.

وی افزود: این دو مفهوم با مفهوم خودباوری بسیار نزدیک است و خودباوری به معنای باور داشتن خود است و در هر کاری که قصد وارد شدن و موفقیت در آن را داریم باید به توانمندی‌های خودتان باور داشته باشید.

میلیاردها انسان متفاوت

قائم محمدی ادامه داد: یکی از موضوعات مهم در این راستا این است که بدانیم که تمامی انسان‌ها موجوداتی منحصربه‌فرد هستند و هیچ دو انسانی مانند یکدیگر نیستند به عنوان نمونه، اثر انگشت به این کوچکی در بین بیست انگشت باهم یکی نیست و 8 میلیارد انسانی که روی کره زمین زندگی می‌کنند و حدود 20 میلیارد نفری که از آغاز خلقت تاکنون فوت کرده‌اند دارای اثر انگشت مشابهی با یکدیگر نبودند.

وی با اضافه کردن این موضوع که نه‌تنها در بعد جسمی تفاوت‌های زیادی در بین تک‌تک انسان‌ها وجود دارد، گفت: در ابعاد ذهنی، روانی و اجتماعی نیز، انسان‌ها هزاران هزار ویژگی متفاوت دارند و هیچ دو انسانی حتی دوقلوهای همسان که به فاصله چند دقیقه از هم به دنیا آمده‌اند، مانند یکدیگر نیستند.

این مشاور خانواده اظهار داشت: وقتی تمام انسان‌ها با یکدیگر متفاوت هستند؛ هر کدام از آن‌ها یک ویژگی دارند که خاص خود آن‌ها است و این به معنای منحصربه‌فرد بودن انسان است و اگر بتواند با خودشناسی و خودآگاهی وجه مشخصه خود را پیدا کند، 80 درصد مسیر موفقیت را طی کرده است.

افراد را باهم مقایسه نکنید

قائم محمدی بابیان این‌که وقتی می‌گویند افراد را باهم مقایسه نکنید به همین دلیل است افزود: دو پسر خاله باهم به کلاس کشتی رفته‌اند و یکی از آنها در روز اول به‌گونه‌ای توانسته است کار خاصی انجام بدهد و موفقیت او باعث ملامت پسر دیگر شده است درحالی‌که نباید این‌چنین باشد و با این کار به جای کمک به او برای کشف ویژگی منحصربه‌فرد خودش، شخصیت نوجوان را لگدکوب می‌کند.

وی تأکید کرد: اگر بناست همه انسان‌ها ویژگی خاص خود را داشته باشند باید به آن‌ها برای پیدا کردن این ویژگی و پیشرفت در همان زمینه کمک کنیم.

این کارشناس بابیان این سؤال که چرا فکر می‌کنیم وقتی در شهری مانند ابرکوه زندگی می‌کنیم به جایی نمی‌رسیم اظهار داشت: اگر جستجو کنیم بیشتر انسان‌های موفق تاریخ در چنین فضاهایی با امکانات نسبتاً کمتر از مناطق برخوردار رشد کرده‌اند و چنین افرادی برای رسیدن به موفقیت باید بیشتر به داشته‌های خود تکیه کند و بنابراین ورزیده‌تر می‌شوند.

وی با بیان اینکه برای موفقیت باید برنامه داشت و برنامه داشتن به معنای آن است که توقع نداشته باشید بعد از یک هفته فرزندتان پهلوان غلامرضا تختی شود و با ذکر یک مثال افزود: می‌خواهید از نردبانی بالا بروید، پنج پله اول را جهشی می‌روید ولی در گام بعد و به علت تنگی نفس جامی‌مانید و شاید به بالا برسید ولی دیگر نایی ندارید؛ به قول معروف «رهرو آن نیست که گه تند و گهی خسته رود؛ رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.»

قائم محمدی ادامه داد: برنامه داشته باشیم و عدم موفقیت‌های مقطعی فرزندانمان را به آن‌ها گوشزد نکنیم و مطمئن باشید که با پله‌پله بالا رفتن مطمئناً به اهداف می‌رسند و مقایسه کردن نوجوانان با یکدیگر این روند را با مشکل مواجه می‌کند.

موفقیت‌های کوچک نوجوانان را یادآور شویم

این مشاور خانواده در مورد موضوع دیگری که به موفقیت به ویژه نوجوانان در امر خودباوری کمک می‌کند گفت: تاریخچه‌ای از موفقیت‌های کوچک نوجوانان خود داشته باشید و دائماً آن‌ها را یادآور شوید و حتی بخواهید که برای خودش بنویسند.

وی افزود: متأسفانه بسیاری از ما تاریخچه شکست‌هایمان را در ذهن لیست و به خود یادآوری می‌کنیم زیرا ذهن خطاکار انسان به دنبال لیست کردن و یادآوری کردن شکست‌های انسان و نتیجه آن عدم تلاش و افسرده شدن است.

پذیرفتن ویژگی‌هایی و مثلاً ویژگی‌های فیزیکی نوجوانمان که قادر به تغییر آن نیستم از دیگر توصیه‌های این کارشناس بود و اظهار داشت: از فرزندانتان توقع بالا داشته باشد اما توقع بالای دست‌یافتنی.

آموزش روبرو شدن با ترس، توجه دادن به خانواده‌ها در مورد ورودی‌های ذهنی کودکان در فضای حقیقی و مجازی و لزوم آموزش هنر «نه گفتن» برخی دیگر از توصیه‌های این مشاوره خانواده به خانواده‌ها برای تقویت خودباوری و موفقیت‌های ورزشی نوجوانان بود.

پویش به سوی فردا، پویش علاقه‌مندان به کتاب، گفتگو، توسعه فردی و تعالی شهر است که نسبت به برگزاری دوره‌های آموزشی باهدف تولید محتوا و اثرگذاری بر جامعه هدف با بهره‌گیری از اساتید و نخبگان مهاجر شهر ابرکوه فعالیت دارد. این پویش به ابتکار و محوریت مرکز رشد واحدهای فناور ابرکوه راه‌اندازی و با همکاری و همراهی ادارات دیگر تاکنون موفق به اجرای بیش از ۳۰ برنامه در سطح شهرستان ابرکوه شده است.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا