استانها > همدان

توسعه کشاورزی همدان با اجرای نقشه راه ۲۰ ساله



به گزارش خبرنگار مهر، رضا بهراملو صبح روز یکشنبه در سالن جلسات این اداره و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته در سال ۱۴۰۱ نقشه راه کشاورزی در استان همدان طراحی و به وزارت جهاد کشاورزی نیز پیشنهاد شد که این طرح در همدان به عنوان استان پایلوت به اجرا درآمد.

وی افزود: در تدوین طرح نقشه راه کشاورزی، توسعه‌گرایی و ایجاد امنیت غذایی به عنوان دو موضوع مورد توجه قرار گرفت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی، شرب و صنعت الزامی است، اضافه کرد: ۸۷ درصد از تولیدات کشاورزی استان وابسته به آب است که با اجرای برنامه‌های مدون باید از منابع آب استفاده بهینه برد.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی به شدت وابسته به منابع آبی است، بنابراین سیاست‌های این حوزه با توجه به کمبود و تنش آبی استان بر این محور تدوین شده است افزود: همدان جزو مناطق کم آب و خشک کشور به شمار می‌رود و عمده آب‌های موجود نیز با ۸۰ درصد در بخش کشاورزی استفاده می‌شود.
بهراملو نداشتن نقشه راه را چالش اصلی حوزه‌های مختلف ذکر کرد و گفت: سازمانی که چشم انداز نداشته باشد در واقع نمی‌داند از کجا شروع کرده، الان چه موقعیتی دارد و قرار است به کجا برسد و نمی‌تواند تشخیص دهد آینده مطلوب کجاست.
وی اضافه کرد: برای تحقق اهداف و موفقیت در دستیابی به چشم انداز نیاز به نقشه راه است که نقشه راه مطالعه و مشاهده همه ابعاد ممکن در انجام یک کار با همه جزئیات است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان گفت: تهیه نقشه راه توسعه کشاورزی استان همدان در آذرماه سال ۱۴۰۱ با هدف ارائه راهکارهای فنی و عملی جهت بهبود وضعیت فعلی، با معرفی دبیر هماهنگی کمیته‌های فنی آغاز شد.
وی گفت: به منظور اجرای این طرح پنج جلد کتاب منتشر شده و خلاصه آن به صورت نموداری ترسیم شده که در همه بخش‌ها به عنوان خط مشی در دسترس قرار گرفته است.
بهراملو بیان کرد: یک میلیون هکتار اراضی زیر مجموعه کشاورزی زمینه تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن غذا را در این استان فراهم کرده که طبق نقشه راه باید این رقم با حفاظت از آب و خاک به ۶ میلیون تن در سال ۱۴۰۴ برسد.
وی اضافه کرد: وسعت اراضی کشاورزی این استان به بیش از یک میلیون هکتار می‌رسد که ۲۵ درصد معادل ۲۶۰ هزارهکتار از این اراضی آبی شامل ۸۰ هزار هکتار باغ و ۱۸۰ هزار هکتار زراعی می‌شود و این اراضی ۸۰ درصد تولید را بر عهده دارند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان بیان کرد: بنابراین در همه برنامه ریزی‌ها استفاده بهینه از آب مد نظر است ودرگام دوم توجه به خاک مدنظر است تا به رشد تولید که وابسته به زمین و خاک است دست یابیم.
گفتنی است، وسعت استان همدان یک میلیون و ۹۵۰ هزار هکتار است که یک میلیون هکتار آن را اراضی زراعی و باغی و ۸۰۰ هزار هکتار را عرصه‌های منابع طبیعی تشکیل می‌دهد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا