دین و اندیشه > قرآن و عترت

بحر العلوم: تنها یک‌ درصد از ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم محقق شده است



به گزارش خبرنگار مهر، محمدمهدی بحرالعلوم، مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم، نشست «یاوران قرآنی جبهه مقاومت» نشستی که در راستای توانمندسازی فعالان و مسئولان مؤسسات قرآنی شهر تهران به همت اداره زیست‌بوم فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی تهران برگزار شد؛ با اشاره به مطالبه جدی مقام معظم رهبری از سال ۹۱ مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن، گفت: همچنان آمار دقیقی از تعداد حافظان قرآن وجود ندارد اما براساس آخرین تخمین‌ها این تعداد با وجود همه برنامه‌های حمایتی و آموزشی که در حال انجام است، به ۱۰۰ هزار نفر می‌رسد، یعنی تا به اینجا و بعد از گذشت ۱۲ سال، تنها یک درصد این خواسته معظم‌له تأمین شده است.

وی از جمله مسائلی که در حفظ قرآن و کیفیت این روند مؤثر است را پرداختن به نکات تدبری و انتقال مفاهیم قرآنی برشمرد و گفت: در این مورد مساجد می‌توانند اقدام و کمک جدی داشته باشند و باید به این نکته توجه داشت که حفظ قرآن هیچ منافاتی با تدبر و درک مفاهیم قرآن ندارد، هر چند که بسیاری با این استدلال که روند درک مفاهیم در جریان حفظ دچار خدشه می‌شود، وارد این عرصه نمی‌شوند و مجال آن را فراهم نمی‌کنند.

مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم ادامه داد: تشویق و ترغیب در روند حفظ قرآن بسیار اهمیت دارد و باید اغنایی در این زمینه به ویژه برای کودکان و نوجوانان به وجود آید. نباید دلزدگی فراهم شود و مثلاً طرح یک‌ساله و دوساله در زمینه حفظ قرآن اجرا شود چنانکه این امر موجب انزجار از قرآن می‌شود. از دیگر مسائل در روند حفظ، افول فرایند حفظ است که باید برای آن نیز نظام مراقبتی فراهم شود. ضمن آنکه باید به دنبال نقل روایات و تفاسیر و تبیین آن‌ها در جهت حفظ قرآن بود تا به این واسطه بر اهمیت این موضوع بیش از پیش واقف شد.

وی در پایان گفت: از نکته دیگری نیز در زمینه حفظ غفلت کرد و آن توجه به آموزش حفظ قرآن از دوران خردسالی است. نمونه‌هایی را می‌توانیم مثال بزنیم که حفظ قرآن از خردسالی و سنین کودکی، ماندگارتر بوده و با کیفیت بالا و در محدوده زمانی کوتاهی به انجام رسیده است.



منبع:مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا