امسال ۱۰۶ نفر در همدان با گاز مونوکسیدکربن مسموم شدند
تهران پزشکی: محمدرضا شکوهی اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۰۶ نفر بر اثر گاز مونوکسیدکربن دچار مسمومیت شدند و متأسفانه ۱۳ نفر هم جان خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه در مدت مشابه پارسال آمار مسمومیتهای ناشی از گاز مونوکسید کربن ۱۰۳ نفر ثبت شده است، تصریح کرد: آمار فوتیهای آن نیز ۲۱ نفر گزارش شده است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با تاکید بر اینکه از مونوکسید کربن به عنوان قاتل خاموش یاد میشود، عنوان کرد: این گاز بیرنگ و بیبو است و وقتی در محیط بسته پخش میشود فرد را دچار سرگیجه و بیحالی میکند. اگر این طولانی شود و اکسیژن رسانی انجام نگیرد منجر به بیهوشی و فوت خواهد شد.
شکوهی با بیان اینکه در بعضی موارد، فرد مدت طولانی ماشینش را داخل پارکینگ روشن میکند تا گرم شود، گفت: اگر در این مدت گاز به داخل ماشین نشت کند منجر به مسمومیت و عوارض ناشی از آن خواهد شد.
وی افزود: یکی دیگر از موارد خطرناک مربوط به این است که رانندگان برای گرم شدن خود اقدام به گذاشتن و روشن کردن پیک نیک در خودروی خود میکنند که کاری بسیار خطرناک و حادثه آفرین است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان تاکید کرد: اگر دیدید یک یا چند نفر از اعضای خانواده علائمی مانند سردرد، سرگیجه و بیحالی دارند باید لولههای دودکش و وسایل گرمایشی را بررسی کنید.
شکوهی افزود: در این شرایط باید شیرگاز را قطع کنید، پنجرهها را باز کنید و فوراً با اورژانس ۱۱۵ و سامانه ۱۲۵ آتشنشانی تماس بگیرید و منتظر رسیدن آمبولانس باشید.
وی تصریح کرد: برای پیشگیری از گازگرفتگی با مونوکسید کربن باید از بهکار بردن وسایل گرمایشی بدون نصب دودکش یا دارای نقص در دودکش خودداری کنید و از قرار دادن لوله خروجی بخاری به داخل ظرف آب پرهیز شود.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه توجه به داغ بودن دودکش بهترین آزمایش برای کارکرد مناسب آن است، گفت: اگر لوله دودکش بخاری سرد باشد نشانه بسته بودن مسیر و عدم خروج گازهای سمی است، بنابراین بهتر است در انتهای لوله بخاری کلاهک اچ نصب شود که این نوع کلاهک خطر بستهشدن کمتری دارد.