اصلاح الگوی کشت در وزارت جهاد کشاورزی کلید خورد
مسعود ترابی در گفتگو با ایسنا با بیان این خبر گفت: با توجه به کمآبی و ناترازی آبهای زیرزمینی، این وزارتخانه به دنبال راهکارهایی برای مدیریت مصرف آب در بخش کشاورزی است.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل اصلی ناترازی آب، اقلیم خشک کشور است، بیان کرد: کشت گیاهان سیفی، سبزی و جالیزی در فضای باز در فصل تابستان، بازدهی پایینی دارد و تنها سه کیلوگرم محصول با مصرف یک متر مکعب آب تولید میشود، در حالی که در شرایط گلخانهای این میزان به ۲۰ تا ۳۰ کیلوگرم افزایش مییابد.
ترابی افزود: با استفاده از روشهای هیدروپونیک در گلخانهها، میتوان تا ۱۵۰ کیلوگرم محصول تولید کرد که نشان دهنده اهمیت بهرهگیری از فناوریهای نوین است.
رئیس مرکز تحقیقات استان تهران تاکید کرد: با توجه به شرایط کمآبی، لازم است به سمت فناوریهای جدید حرکت کرده و از ایدههای نوآورانه استقبال کنیم. این ایدهها میتوانند به تولید ثروت و کاهش مشکلات در این زمینه کمک کنند.
ترابی با اشاره به اینکه استان تهران ۵۰۰۰ هکتار گلخانه دارد، افزود: شهرستانهای پیشوا، ورامین و پاکدشت از پیشتازان گلخانههای کشور هستند.
وی به طور خاص به شهرستان ورامین اشاره کرد و گفت: این شهرستان هم از نظر سطح و سرانه تولید و هم از نظر تکنولوژی در حوزه گلخانه پیشرو است و بالاترین میزان گلخانههای هوشمند را دارا میباشد.
رئیس اداره تحقیقات استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: گلخانههای ورامین در حوزه تکنیک و پلتفرم با کشورهای اروپایی رقابت میکنند و با توجه به کمآبی کشور، باید به سمت هوشمندسازی و تکنولوژی هوشمند حرکت کنیم.
انتهای پیام