استانها > اصفهان

احیای میراث سلجوقیان در اصفهان؛ ساماندهی ۲۰۰۰ متر مربع از محوطه منار تاریخی راران


محمدعلی ایزدخواستی، در گفت و گو با خبرنگار مهر به تشریح جزئیات پروژه ساماندهی اطراف منار تاریخی راران پرداخت و اظهار کرد: این منار با قدمتی نزدیک به هزار سال، یکی از آثار ارزشمند دوره سلجوقیان است که به دلیل موقعیت تاریخی و معماری منحصربه‌فرد خود، از جایگاه ویژه‌ای در میراث فرهنگی ایران برخوردار است. در همین راستا، سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان طرح ساماندهی اطراف منار راران را با هدف ایجاد حلقه حفاظتی در اطراف منار، ارتقای کیفیت فضاهای پیرامونی و جذب گردشگران اجرا کرده است.

احیای میراث سلجوقیان در اصفهان؛ ساماندهی ۲۰۰۰ متر مربع از محوطه منار تاریخی راران

وی افزود: این پروژه شامل ساماندهی ۲۰۰۰ متر مربع از محوطه اطراف منار بوده است که در آن مسیرهای پیاده‌روی جدید با استفاده از مصالحی چون آجر و سنگ طراحی و فضاهای نشیمن برای بازدیدکنندگان فراهم شده است. همچنین، تلاش شده است تا طراحی محوطه با استفاده از مصالح بومی و هماهنگ با بافت تاریخی منطقه صورت گیرد تا اصالت و زیبایی این اثر تاریخی حفظ شود. از سویی ایجاد یک مکان- رویداد در جلو منار، ضمن خلق فرصت برای اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری، توجه شهروندان و اهالی محل را نسبت به منار بیشتر می‌کند که نتیجه آن افزایش حفاظت اجتماعی از این اثر ارزشمند شهر اصفهان است.

ایزدخواستی گفت: ما باید در برخی از بناهای تاریخی شهر با خلق فرصت برگزاری رویداد، حیات انسانی را به مکان تزریق کنیم و به این شکل در کنار عملیات مرمت که ایجاد حفاظت کالبدی می‌کند، حفاظت اجتماعی را نیز به آن اضافه کنیم. این امر علاوه بر جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی، می‌تواند زمینه‌ساز خلق فرصت‌های اقتصادی شود که نتیجه آن، تأثیر مستقیمی در حفاظت هرچه بیشتر از بناهای تاریخی را در پی دارد.

مسئول بافت تاریخی شهر اصفهان با تأکید بر اهمیت این پروژه گفت: هدف از این ساماندهی، حفظ هویت تاریخی محوطه و ایجاد فضایی مناسب برای حضور شهروندان و گردشگران به ویژه ساکنان محلی بوده است. این منار با کتیبه‌های کوفی و معماری منحصربه‌فرد خود، یادگاری ارزشمند از دوره سلجوقیان است و ساماندهی محوطه اطراف آن می‌تواند به تقویت ظرفیت گردشگری منطقه کمک کند.

مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اشاره به مراحل پیشرفت پروژه تصریح کرد: در حال حاضر، بیش از ۹۵ درصد از عملیات اجرایی این پروژه به پایان رسیده است و پیش‌بینی می‌شود ظرف دو ماه آینده به طور کامل تکمیل شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان با اجرای چنین پروژه‌هایی در تلاش است تا با حفظ اصالت بناهای تاریخی، محیطی زیبا و مناسب برای شهروندان و گردشگران فراهم کند و در راستای احیای هویت فرهنگی شهر گام بردارد.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا