استان‌ها > تهران

آخرین وضعیت بارش تهران در روزهای آینده | بیشترین باران در این منطقه پایتخت بارید



به گزارش همشهری آنلاین،‌ مازیار غلامی افزود: بیشترین مقدار بارش تا روز گذشته مربوط به ایستگاه ورامین با ۱۵.۴ میلیمتر و فرودگاه امام(ره) ۱۲.۶ میلیمتر بود. ایستگاه شرق تهران ۷.۷ میلیمتر، شهر قدس ۶.۴ میلیمتر، پردیس ۴.۵ میلیمتر بارش دریافت کردند. سایر ایستگاه‌ها یک تا ۴ میلیمتر بارندگی ثبت کردند ولی بیشتر ایستگاه‌ها بارش داشتند.

وی در ادامه گفت: تا روز گذشته در سطح استان تهران ۲۸ میلیمتر به‌صورت پهنه‌ای بارش ثبت شد که در مقایسه با میانگین ۳۰ میلیمتری بلندمدت از اول مهر تا روز گذشته، ۷ درصد کاهش بارش داریم اما نسبت به سال گذشته در همین بازه زمانی ۴۴ درصد افزایش بارش ثبت شده است.

مدیرکل هواشناسی استان تهران اضافه کرد: میانگین بارش استان تهران طی یک سال ۲۸۰ میلیمتر است بنابراین بارندگی صورت گرفته۱۰ درصد نیاز آبی یک سال زراعی استان را تامین کرده است و با احتساب بارندگی شب گذشته و امروز احتمال می‌رود که میزان بارش به وضعیت نرمال نزدیک ‌شود.

غلامی درباره وضعیت جوی استان تهران و پایتخت طی روزهای آینده گفت: تا امشب به تناوب در استان و پایتخت بارش پیش‌بینی می‌شود. عمده بارندگی در مرکز و نیمه جنوبی خواهد بود. نیمه شمالی تهران مانند فیروزکوه، دماوند، لواسانات، شمیرانات، توچال نسبت به نیمه جنوبی بارش کمتری دارد ولی در این مناطق شاهد بارش برف هستیم چراکه عمده بارش کشور در گیلان و مازندران است و رطوبت خوبی دارد و این وضعیت جوی به شمال استان تهران نیز منتقل می‌شود.

وی با بیان اینکه این سامانه جوی باعث کاهش دما نیز شده است، گفت: امروز تا فردا صبح (۲۴ آبان) دما به‌طور محسوس کاهش می‌یابد، به‌گونه‌ای که فردا صبح سرد خواهد بود و کاهش محسوس دما تا جمعه (۲۵ آبان) ادامه می‌یابد.

به گفته غلامی وزش باد گاهی وزش باد شدید نیز پیش‌بینی می‌شود. وقوع رگبار و تگرگ اوایل صبح فردا در سطح استان دور از انتظار نیست.

وی در این شرایط جوی توصیه کرد: با توجه به اینکه بارش در برخی مناطق به‌صورت کوتاه‌مدت شدت بیشتری بگیرد، از هرگونه استقرار در حاشیه‌ رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری و با توجه به بارش برف در کوهستان‌ها از فعالیت کوهنوردی اجتناب شود، از سفر برون‌شهری غیرضروری خودداری شود. اگر بر اساس ضرورت از مسیرهای کوهستانی عبور می‌کنند حتما تجهیزات لازم را در اختیار داشته باشند. تولیدکنندگان محصولات کشاورزی نیز نسبت به تنظیم دمای محل پرورش محصولات خود اقدام کنند.

مدیر کل هواشناسی استان تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره علت بارش‌های بالا در ورامین گفت: متوسط بارش استان ۲۸۰ میلیمتر است که به‌صورت پهنه‌ای در شهرستان‌های مختلف استان رخ می‌دهد. متوسط بارش یک سال زراعی شهرستانی مثل ورامین حدود ۱۲۲ میلیمتر است ولی این آمار برای آبعلی ۵۳۹ میلیمتر، شمیرانات ۴۱۶ میلیمتر و فیروزکوه ۲۶۱ میلیمتر است.

غلامی در پایان اظهار کرد: معمولا ورامین و نیمه جنوبی استان از نظر اقلیمی جزو مناطق کم‌بارش است ولی سامانه‌های مختلف بارشی، واکنش‌های گوناگونی روی منطقه دارند. عمدتا انتظار داریم که بارش در ارتفاعات رخ دهد ولی سامانه بارشی کنونی به‌گونه‌ای است که در بخش‌های جنوبی بارش بیشتری داریم چراکه تلاقی بین دو توده هواست و روی نوار جنوبی ناپایداری تشدید شده است.



منبع:همشهری آنلاین

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا