استانها > هرمزگان

تهدید پوشش اصیل بانوان هرمزگان توسط بلاگرهای اینستاگرامی


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- علی ستاری: فرهنگ ایرانی و اسلامی، فرهنگی عمیق و سازنده است که نمودهای بیرونی و ظاهری زیادی نیز به همراه دارد، یکی از این نمودهای بیرونی در پوشش مردان و زنانِ متمسّک به این فرهنگِ غنی است، «حجاب» یکی از مضامین این پوشش فرهنگی و تمدنی است، البته هر نوع پوششی از یک منظر نوعی حجاب به شمار می‌آید اما مراد ما از حجاب در این بررسی، حجابِ مدنظرِ شارع مقدس است؛ یعنی طبق فتوای رهبر معظم انقلاب «به جز گردی صورت و مچ دست به پایین آشکار نباشد»

قانونِ بد بهتر از بی‌قانونی؟؟؟!!!

تهدید پوشش اصیل بانوان هرمزگان توسط بلاگرهای اینستاگرامی

بدون شک موضوع حجاب در جامعه امروز، یکی از بحث‌های چالش برانگیز است که شرح آن بر همه روشن است اما موضوع مشهود این است که ارکان حکمرانی در کشور اختلافی بر ضرورت عفاف و حجاب ندارند بلکه اختلافات موجود بر روی شیوه‌های پرداختن به این موضوع و روش‌های برخورد سلبی یا ایجابی در این مقوله است که این مهم نیز امری طبیعی است و همین اختلافات می‌تواند در صورتی که موجب جمع شدن همه دور یک میز شود به خلق فرصت‌های جدید و راهکارهای عملیاتی تر کمک کند.

در وضعیت حجابِ امروزِ جامعه پیدا کردن مقصر، تفاوتی در اصل موضوع نخواهد داشت و امروز ما شاهد وقایعی در کف جامعه هستیم که بدون راهکار بودن در قبالِ آن قطعاً آسیب بیشتری خواهد داشت چرا که خیلی وقت‌ها «قانون بد به مراتب بهتر از بی‌قانونی است».

بدون شک امروز بحث حجاب و پوشش اسلامی وضعیت راضی‌کننده‌ای در کشور ندارد و بسیاری از صاحب‌نظران، دلسوزان، مسئولان، خانواده‌های شهدا و ایثارگران و آن‌هایی دل در گرو آینده‌ی جمهوری اسلامی ایران دارند از این وضعیت گلایه‌مند هستند؛ البته این وضعیت حاصل تلاش امروز و دیروز نیست بلکه نتیجه یک جنگ تمدنی چند صد ساله است.

ترویج تبّرج بین محجبه‌ها تلاشی برای عفت زدایی از جامعه

تهدید پوشش اصیل بانوان هرمزگان توسط بلاگرهای اینستاگرامی

تبرج یکی از موضوعاتی است که قرآن کریم آن را حرام اعلام کرده و مؤمنان به ویژه بانوان را از آن منع می‌کند، اما متأسفانه طی سال‌های اخیر جریان خزنده‌ای در داخل جریان بچه‌های مذهبی وارد شده است که با تبرج، تظاهر و خودنمایی، الگوسازی‌های جدیدی را برای دختران انجام می‌دهد.

این حجاب استایل‌ها یا بلاگرهای مذهبی در قالب‌های مختلف وارد جریان مذهبی شده و نهایتاً همه آن‌ها دعوت به کشف حجاب یا ترویج بی‌بندوباری در لباس عفیفانه می‌کنند و ضمن ترویج برخی رفتارهای نامناسب و منافی عفت یا عادی سازیِ برخی روابط ناسالم ذائقه‌ها را در جریان محجبه و حزب الهی تغییر می‌دهند.

این جریان که عموماً لباس شهرت بر تن دارد با ترویج تبّرج در حال عفت زدایی از جامعه است و قطعاً بدون ضابطه بودن حضور افراد در فضای مجازی یکی از راهِ دَر رو های این جریان است.

تهدید لباس بومی و محلی بانوان هرمزگان توسط بلاگرهای اینستاگرامی

تهدید پوشش اصیل بانوان هرمزگان توسط بلاگرهای اینستاگرامی

لباس‌های سنتی و بومی محلی اقوام ایرانی، پوشش‌هایی منطبق با اصول و قواعد دینی هستند و از این بابت پوشش مردمان هرمزگان در حد اعلایی از حجاب قرار دارد.

بانوان هرمزگان علاوه بر پوشش نقاطی که در شرع به آن تاکید شده است در لباس سنتی خود، گردی صورت را نیز با زدن برقع می‌پوشانند و عملاً نمی‌توان آن‌ها را تشخیص داد اما متأسفانه افزایش فعالیت بلاگرهای بندری پوش، موجب شده است که شاهد تغییرات محسوس در لباس سنتی بانوان هرمزگان باشیم.

سالاری فعال اجتماعی حوزه بانوان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: یکی از اتفاقاتی که در رابطه با لباس عفیفانه مردم هرمزگان در حال وقوع است، نماد سازی‌های جدید است، یک مثال بزنم؛ در حال حاضر اکثر قریب به اتفاق بانوانی که به جزیره هرمز سفر می‌کنند یک نوع لباس را بر تن می‌کنند، بی آن که معلوم باشد این لباس که هیچ رنگ و بویی از پوشش اصیل هرمزگان ندارد از کجا آمده است، رواج یافتن پوشش این لباس یک مدل سازی کاذب بوده است.

تهدید پوشش اصیل بانوان هرمزگان توسط بلاگرهای اینستاگرامی

وی افزود: تنها قرابتی که لباس مورد استفاده توسط بانوان مسافر به جزیره هرمز با لباس بومی هرمزگان دارد، زری دوزی، خوس دوزی و بعضاً گلابتون دوزی‌هایی است که بر روی این لباس‌ها انجام شده است، چنین لباسی توسط بلاگرهای اینستاگرامی ذائقه سازی شد و خیلی راحت با تبلیغات مستمر، شلوار بندری و چادر بندری را برای گردشگران حذف کردند و لباسی که می‌توانست به یک منبع درآمد برای جزیره نشینان هرمز تبدیل شود به مصداقی برای عفت زدایی تبدیل شد و متأسفانه بعضاً شاهدیم بومی‌ها نیز از آن تأثیر می‌پذیرند.

این فعال حوزه بانوان، تاکید کرد: تهدید جدید هم که خیلی جدی تر در حال گسترش است، تغییر نوع پوشش سنتی در بقیه نقاط استان است، با تلاش بلاگرهایی که عمدتاً دارای مزون هستند، چادرهای بندری به پوششی توری، نازک و بدن نما تبدیل شده است و به صورت کامل پوشیدن شال و روسری از زیر چادر نیز حذف شده است در حالی که چنین پوششی در هرمزگان اصالت ندارد بلکه یک تهاجم فرهنگی به پوشش فاخر بانوان هرمزگان است و قاعدتاً با این ذائقه سازی‌ای که توسط این بلاگرها در اینستاگرام انجام می‌شود طی دهه‌های آینده اثری از پوشش اصیل بانوان هرمزگان نخواهد ماند.

سالاری تاکید کرد: باید جلوی این تغییر ذائفه در رابطه با لباس سنتی هرمزگان گرفته شود چرا که تغییر لباس در نیمه شمالی خلیج‌فارس باعث خواهد شد کشورهای نیمه جنوبی خلیج‌فارس لباس بومی هرمزگان را که بخشی هویت مردمان جنوب کشور است را به نام خود تصاحب و ثبت کنند.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا