استانها > مازندران

خشکه کاری برنج در مازندران گسترش نیافت



به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد موسوی بعدازظهر پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با بیان این‌که وضعیت منابع آبی مازندران امسال نسبت به سه سال گذشته شرایط بهتری پیدا کرده است، گفت: بارش‌های خوب ماه‌های اخیر و افزایش ذخیره سدها و آب‌بندان‌ها نباید سبب شود که فراموش کنیم در یک دهه اخیر حجم آب سفره‌های زیرزمینی ما کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: شرایط آبی بهتر نباید عاملی باشد که به فرهنگسازی در زمینه مدیریت مصرف بی‌توجه باشیم.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران تصریح کرد: ما با وجود استفاده از دستگاه‌ها و ماشین‌آلات جدید، در شیوه کشاورزی هنوز سنتی هستیم و لازم است که با همراهی خود کشاورزان به سمت تغییر الگوی کشت و استفاده از شیوه‌های کم‌آب‌بر کشت حرکت کنیم.

موسوی با اشاره به ظرفیت مازندران برای انجام خشکه‌کاری برنج و نتیجه‌بخش بودن این شیوه از کشت در استان، اظهار کرد: خشکه‌کاری در شرق استان از چند سال پیش آغاز شد، اما گسترش نیافت که در این زمینه لازم است تا با همراهی مراکز ترویج کشاورزی و مشارکت خود کشاورزان گام‌های بیشتری برداشته شود.

وی گفت: شرایط اقلیمی تغییر کرده و باید با رعایت اصول مصرف بهینه آب تلاش کنیم تا با حفظ ذخایر آبی، برای خشکسالی‌های احتمالی در سال‌های آتی آمادگی داشته باشیم و با اصلاح الگوی کشت و مدیریت مصرف آب، سازگاری با کم‌آبی را جدی بگیریم.



منبع:مهر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا