راه تنفس زنجیره تامین دارو در حال مسدود شدن است
یدالله سهرابی، افزود: دارو کالاهای اساسی نیست، بلکه کالای حیاتی است و عدم پرداخت به هنگام بیمهها؛ زنجیر تأمین دارو را دچار اخلال نموده و باعث کمبود شدید دارویی در کشور شده است و مردم برای تهیه دارو به زحمت افتاده اند.
وی ضمن عذرخواهی از هموطنان بابت مشکلاتی که در دسترسی به دارو ایجاد شده است، ادامه داد: همه صاحبان فرآیند باید جهت رفاه و آسایش مردم، صادقانه، متعهدانه، مدبرانه، مسئولانه و نیز مهربانانه تلاش شبانه روزی نمائیم تا این کمبودها به بحران تبدیل نشود.
رئیس کمیسیون دارو و تجهیزات سازمان نظام پزشکی، با عنوان این مطلب که صنعت داروسازی در این مقطع حساس چشم انتظار اکسیر نجات پرداخت بیمهها خصوصاً بیمه تأمین اجتماعی است، تاکید کرد: حوزه دارو نیازمند رسیدگی عاجل است.
سهرابی افزود: در زمینه دانش فنی صنعت داروسازی کشور، به واسطه وجود اعضای هیأت علمی، دانشجویان و دانشگاهیان متعهد به بالاترین درجه رسیده ایم ولی دستگاهها و تجهیزات صنعت نیاز به مرمت و بازسازی دارند و باید با تکنولوژی روز دنیا به روز شوند که در این مسیر نیاز به حمایتهای فرابخشی بانک مرکزی و بانکهای عامل جهت افزایش بهره وری داریم.
عضو انجمن داروسازان ایران در ادامه گفت: با اجرای طرح دارویار به یکباره میزان نقدینگی شرکتهای تولیدی و توزیعی و حتی داروخانهها افزایش پیدا کرد و مشکلات ریالی بیشتر شد و مؤلفههای مختلفی مانند تغییر نرخ ارز، عدم پرداخت به هنگام ارز، کمبود نقدینگی، طلب شرکتهای پخش و بدهی آنها به شرکتهای تولید کننده و قیمت گذاری دستوری، افزایش مالیاتها، ساختار حکمرانی چندگانه در حوزه سلامت و توجه نکردن به تولیت وزارت بهداشت، دخالت نهادهای اقتصادی در امر بهداشت و درمان و حوزه سلامت بدون هیچگونه پاسخگویی در سیاست گذاری تصمیم سازی، قانونگذاری مانند شورای رقابت و هیأت مقررات زدایی از موارد مؤثر در کمبود دارو در کشور است.
وی ادامه داد: مسئولین اگر به مردم فکر نمیکنند حتی المقدور در تصمیم گیری به خانواده خود فکر کنند که این تصمیمات چه آثاری خواهد داشت. دقت نمائید امروزه بخش خصوصی با تورم و مالیات و نیز دیر کرد بیمهها تحت فشار قرار گرفته و شاهد برگشت خوردن چکهای داروخانهها و به تبع آن در شرکتهای پخش و زنجیره تأمین دارو به صورت دومینو وار هستیم.
سهرابی اظهار داشت: کاری نکنیم که صنعت دارو پیرو باشد، بلکه باید تمام تلاش در جهتی باشد که صنعت داروسازی کشور پیشرو باشد. با یک کیفیت قابل قبول در زمان مناسب به اندازه مناسب و قیمت قابل قبول چون نه حق داریم نه اجازه داریم سلامت مردم را به مخاطره بیاندازیم.
وی افزود: با دیرکرد پرداخت بیمهها که به تبع آن باعث کمبود دارو در سطح کشور میشود، سلامت مردم به مخاطره خواهد افتاد و ما نمیتوانیم در حوزه سلامت مردم، مثل حوزههای دیگر رفتار نمائیم؛ چون جنس کار در حوزه سلامت، با دیگر حوزهها متفاوت است و مسئولین بیمه باید نگاه ویژه ای به این موضوع داشته باشند.
سهرابی در پایان گفت: در شرایط کنونی، سازمان هدفمند سازی یارانهها، سازمان برنامه و بودجه و کمیسیونهای تخصصی مجلس خصوصاً کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و کمیسیون اجتماعی مجلس با فوریت موضوع را در دستور کار خود قرار دهند و با پیگیری مستمر تا حصول نتیجه و پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی بیمهها، تلاش کنند زنجیره تأمین دارو دچار اخلال نگردد و هموطنان نیز درگیر کمبود دارو نشوند.
منبع:مهر